FlowFactory gør museets Tro-udstilling levende

fremtiden er din

På FlowFactory laver eleverne ofte andet og mere end skoleopgaver. Senest er flere projekter blevet en fast del af den udstilling Museum Sønderjylland i Haderslev frem til 14. januar 2018 har om reformationen i Sønderjylland.

Blandt FlowFactorys mange samarbejdspartnere finder man Museum Sønderjylland. Her kan eleverne på hf-uddannelsen arbejde med projekter, der inkluderer fag som historie, religion og samfundsfag samtidig med, at de bruger digitale løsninger, fremmedsprog m.m.
Det er senest kommet til udtryk i den nuværende reformationsudstilling på museet i Dalgade.

Eleverne fra FlowFactory fik til opgave at gøre udstillingen levende for de yngre gæster - særligt besøgende fra 7.-9. klasser, der ikke bliver fanget af billeder, trykt tekst og gamle bøger alene.

Det kom der flere levende løsninger ud af.

Pølse i fastetiden

Eleverne har blandt andet valgt at folde historien ud og skabe en interaktiv e-bog, gæsterne kan downloade til deres egen smartphone. Her finder man kuriøse historier som den om manden, der blev taget i at spise pølse i fastetiden… det mente han godt, at han som lutheraner kunne gøre, hvorimod de katolske præster havde et andet syn på det.

Her er på den måde lagt et ekstra lag på fortællingerne om reformationstiden, der inkluderer begivenheder som Grevens Fejde - en borgerkrig, der fandt sted på samme tid i Danmark, som reformationsudstillingen beskæftiger sig med.

Stemmer fra skriftestolen

Andre steder i museets udstilling bringer eleverne fra FlowFactory personer til live med lyd. Stemmer afspilles, når gæsten trykker på billedet af en hånd eller rører en “knap”.

- Det er Bare Conductive-teknologi, eleverne er gode til at anvende dér, hvor det giver mening. For eksempel kan man opleve skriftemål, hvor præstens stemme toner frem bag skriftestolen og forklarer og fortæller. Eller man kan lytte til tekster om bestemte historiske personer i stedet for blot at læse en samlet tekst om dem, siger hf-lærer Dennis Thygesen fra VUC Syds FlowFactory og tilføjer:

- Eleverne syntes også, at der manglede en generel introduktion til udstillingen, der jo er centreret om lokale forhold ved reformationen. Derfor kan man via QR koder få præsenteret Luther på dansk, engelsk og tysk med udgangspunkt i den nye tegneserie om netop Luther “Martin” af Tom Kristensen. Det er nærværende og spændende og en måde at gøre vores opgaver til andet og mere end skoleprojekter.

 

Fakta

Udstillingen Tro - reformation i Sønderjylland kan ses på Museum Sønderjylland i Dalgade 7, Haderslev frem til 14. januar 2018.
Du kan også kommer tættere på reformationen med arrangementet Smag på reformationen 31. oktober 2017. Her kan du se udstillingen mellem 16-18 og herefter gå til VUC Syds Kulturcafé og spise reformationsmiddag 18-19.30. Herefter er der foredrag om reformationen ved overinspektør Lennart S. Madsen. Tilmelding via museumsbutik.dk.