Grow - vejen til vækst

fremtiden er din

Til august lancerer VUC Syd et nyt uddannelsestilbud til de unge, der har et aktivt ønske om at komme videre og få kompetencerne til at starte på et studium eller en erhvervsuddannelse. Tilbuddet er døbt Grow, og et pilotprojekt er allerede sat i søen.

VUC Syd har gennem de seneste år arbejdet intensivt med at hjælpe unge, der af forskellige årsager ikke er lykkedes med at komme gennem uddannelsessystemet med kompetencer til at starte en erhvervsuddannelse eller et studium.

- Vi udvikler løbende tilbud til vores målgrupper, og til august lancerer vi et nyt tilbud, hvor kursisterne får et individuelt uddannelsesforløb med daglige udfordringer på det faglige, sociale og personlige plan for at sikre en positiv udvikling, fortæller Hans Jørgen Hansen, direktør på VUC Syd.

Det nye tilbud er døbt Grow og bygger på de erfaringer, som VUC Syd har opbygget med elementer som teambuilding, gruppearbejde og mulighed for at løse de virkelighedsnære opgaver på en alternativ og kreativ måde.

- Grow introducerer også en række nye tiltag, som skal bidrage til at skabe grobund for succes hos den enkelte kursist, der har viljen til at forandre sit liv, siger Christina Zimmermann Nielsen, VUC Syds projektkoordinator på Grow.

Undervisningen bliver bygget op omkring forskellige temaer med emner som identitet, arbejdsliv og bæredygtig udvikling, der er fokus på at skabe tydelige relationer mellem kursister og den faste Grow-lærerstab, og hver kursist får tilknyttet en ressourceperson fra erhvervslivet, som de har en samtale med hver måned.

- Når du har opbygget en stærk relation til en kursist, så kan han/hun rykke sig langt og genvinde den tro på egne evner, som mangler hos en del af de unge. Vi kommer langt med samtaler mellem kursist og lærer, men vores pilotprojekt viser tydeligt, at kursisterne, der også har jævnlige samtaler med mentorer fra erhvervslivet, virkelig bliver udfordret på deres syn på livet og får øjnene op for, hvordan de kan komme videre, siger Christina Zimmermann Nielsen.

En af kursisterne i pilotprojektet for Grow er Ida Panduro Schmidt. Hun har siden starten af marts måned haft flere samtaler med sin mentor, Rico Soos fra reklamebureauet ADFormation.

- Gåturen i det fri med Rico er super. Snakken går godt, og det er fedt at vide, at hans karriere heller ikke har været så ligetil, men han er nået langt alligevel. Det viser mig, at jeg ikke skal give op og at den eneste måde at komme videre på er at tage skridtet, siger Ida.

Ida Panduro Schmidt - Grow, avu
_MG_7940.jpg
_MG_7943.jpg

Fakta om Grow

 • Undervisningen i Grow svarer i niveau til 9./10.klasse (almen voksenuddannelse).

  Der undervises i følgende fag:

  • dansk
  • engelsk
  • matematik
  • samfundsfag
  • naturvidenskab
  • historie

  Bevægelse og team building er en fast del af undervisningen.