Talenterne spræller i Haderslev

fremtiden er din

Torsdag 14. september kickstarter næste hold unge talenter deres forløb på Talentspræl med første seminar på VUC Syd. Her skal de unge elever rystes sammen med overnatning, hygge og fokus på psykologi i praksis.
- De unge skal ved hjælp af "styrkespotning" blive klogere på sig selv og hinanden. De kommer til at prøve en række sjove, sociale aktiviteter og lærer en masse om motivationsfaktorer, fortæller uddannelsesleder Marie Madsen fra VUC Syd.

 

Talentspræl er et talentprogram til elever i 8. klasser i Haderslev Kommune. Det henvender sig til eleven, der spekulerer lidt mere end gennemsnittet over, hvordan verden hænger sammen, og er et tilbud til engagerede og særligt talentfulde elever, som er nysgerrige og har en høj grad af motivation efter at blive udfordret på deres evner inden for de samfunds-, human- og naturvidenskabelige områder.

- Det er vores mål at inspirere og udruste den enkelte elev til at begå sig på et højere intellektuelt niveau sammen med lige-sindede. Og det skal være i et forløb, der er både sjovt og motiverende, siger Marie Madsen.

Talentspræl består af seks spændende seminarer over 1,5 år. Det første hold med 13 elever startede for et år siden og har nu kurs mod afslutningsseminaret sidst på efteråret, hvor de med en festlig fejring præsenterer for deres familier, hvad de har arbejdet med på seminarene gennem forløbet.

Det er de fire ungdomsuddannelser i Haderslev Kommune, der sammen med ungeuniverserne står for indholdet af de seks seminarer. Og Haderslev Kommune står for finansieringen.

 

Yderligere information

Kontakt venligst VUC Syd, uddannelsesleder Marie Madsen, 2485 1251, mad@vucsyd.dk.