VUC Syd-kursist får legat for sin indsats

fremtiden er din

Alima Salman kom til Danmark i 2011 som flygtning fra Syrien sammen med sin mand og tre børn. I hjemlandet var skole ikke en del af hverdagen for Alima, men det afholder hende ikke fra at yde sit bedste i undervisningen på VUC Syd. Hendes indsats er nu blevet belønnet med et legat på 5.000 kroner fra 3. November Fonden.

- Jeg er meget glad og kan næsten ikke tro det, fortæller en smilende Alima Salman, efter hun torsdag modtog et legat 5.000 kroner fra 3. November Fonden.

Alimas lærere på VUC Syd har indstillet hende til legatet, fordi hun arbejder godt i timerne, hjælper sine medkursister og er et eksempel på, at flid og arbejdsomhed altid betaler sig.

Alima har boet i Danmark i seks år og er glad for at være i Danmark. Derfor er uddannelse også så vigtig for hende.

- Jeg er kommet til Danmark som flygtning uden andet end min familie. Nu er sproget nøglen til min fremtid, for når jeg kan dansk, så kan jeg få en uddannelse, et job og selv forsørge min familie, fortæller Alima, der læser dansk, matematik og samfundsfag på VUC Syd.

- Når jeg til august er færdig på VUC Syd, så vil jeg starte på cateruddannelsen, siger Alima, der endnu ikke ved, hvad hun skal bruge legatpengene til.

Legat

 • Begrundelse

  Her kan du læse den fulde indstilling til legatet:

  "Alima arbejder i timerne solidt og godt, er hjælpsom over for andre kursister.
  Også hjemme arbejder hun med opgaverne, hvorfor hun opnår gode resultater ved
  prøverne. Alima har derfor fagligt rykket sig usædvanligt meget.
  Hun er et godt eksempel på, at flid og arbejdsomhed altid betaler sig. Samtidig er
  hun vellidt både hos kursister og personale på VUC Syd."

  Læs mere om 3. November Fonden her.