Rikke får legat for sin indsats

fremtiden er din

Det er altid en god ide at være flittig og yde en ekstra indsats, men for hf-elev Rikke Midtgaard Flebbe på 36 år giver det også bonus i kroner og øre. Hun har nemlig modtaget et legat på 5.000 kroner fra 3. November Fonden. Rikke er i gang med andet år af sin hf-eksamen og vil starte på socialrådgiveruddannelsen bagefter. 

- Jeg var meget overrasket, da jeg fik beskeden om legatet og faktisk lidt pinligt berørt. For den fine indstilling, som mine lærere havde skrevet, rørte mig. Men det var jo også lidt underligt, at jeg skulle få penge for at være mig. Og så er det jo ikke bare min fortjeneste - mine lærere har givet mig lov og plads til at udfolde mig, siger Rikke Flebbe.

Hun har i en årrække arbejdet i byggebranchen som teknisk designer, men Rikke fandt med tiden ud af, at det ikke var den rette plads for hende. Derfor skiftede hun spor og tager nu en hf, så hun kan starte på socialrådgiveruddannelsen. Og netop i disse dage finder hun ud af, om det er den rette beslutning. Der er nemlig projekt- og praktikuge, hvor Rikke og de andre elever skal ud og mærke på egen krop, hvad der venter dem efter hf. Her skal Rikke faktisk snuse til socialrådgiveruddannelsen i et par dage, på karrieremesse og andet.

Rikke Flebbe arbejder hver anden weekend på sygehuset for at tjene lidt ekstra, men legatet er alligevel et godt supplement til SU’en.

- Det er altid rart med lidt ekstra penge, for SU’en kan hurtigt blive brugt. I første omgang vil jeg købe mig en ny vinterjakke, og inden længe skal jeg med klassen på studietur. Måske kan der også blive lidt til overs, så jeg kan glæde mine klassekammerater på turen, siger Rikke med et smil.

Rikke blev indstillet til legatet fra 3. November Fonden af sine lærere, som beskriver hende som pligtopfyldende, nysgerrig og veloplagt i undervisningen og roser hende for hendes aktive rolle i kontaktudvalget og for at være hjælpsom og motiverende over for andre kursister. Se den fulde indstilling nedenfor.

 

Indstillingen til 3. November Fonden

  • Rikke fik legatet på denne baggrund:

    "Rikke er altid veloplagt og motiveret i undervisningen, hun er pligtopfyldende og nysgerrig. Hun er engageret som formand i skolens kontaktudvalg, hvor hun er en af de drivende kræfter, når der arrangeres arrangementer for elever og kursister. Hun sidder også i kursistrådet for hele VUC Syd, hvor hun aktivt kaster sig ud i det elevpolitiske arbejde. Hun er ikke kun en dygtig kursist, hun er også en ressource for sine klassekammerater, elever og kursister på VUC i Aabenraa samt en ressource for hele organisationen VUC Syd.

    Hun er en god kammerat, der formår at skabe en god atmosfære i klasselokalet. Hun er god til at vise hensyn og at inddrage sine medkursister og hendes motivation og arbejdsiver smitter positivt af på de øvrige kursister. Hun har øje for dem, der har det svært og er altid klar med støtte."

    Læs mere om 3. November Fonden her.