Årsregnskab 2022 - VUC Syd vil skrue op for nye indsatser

VUC Syds netop offentliggjorte regnskab viser et underskud på 6,1 mio. kr. Bestyrelsesformand Laust Joen Jakobsen kalder resultatet utilfredsstillende, men ser alligevel lyspunkter i året.

VUC Syds aktivitet faldt med 21% til 746,6 årskursister. Omsætningen skrumpede dermed med 15 mio. kr. til 71 mio. kr. Selvom skolen har reduceret sine omkostninger hen over året, betyder det et samlet underskud på driften i 2022 på 6,1 mio. kr.

”Vi er ligesom det meste af VUC-sektoren udfordret af historisk lav ledighed og vigende befolkningsgrundlag. Det gør det svært at drive voksenuddannelse, ikke mindst i et område som Sønderjylland”, fortæller Laust Joen Jakobsen.

Men bestyrelsesformanden mener alligevel, at VUC Syd fortsat har en vigtig rolle at spille. ”Vi ser en pæn stigning i søgningen mod vores 2-årige hf, hvor vi har udviklet et nyt treårigt tilbud for elever med behov for ekstra tid og struktur. Det understreger, at der er et behov for en skole med de særlige kompetencer, som VUC Syd har”, siger Laust Joen Jakobsen.

Han fremhæver samtidig, at VUC Syd har forbedret fastholdelsen af sine elever i 2022. Det skyldes ikke mindst en stor indsats fra VUC Syds medarbejdere med blandt andet redidaktisering af undervisningen og målrettet indsats med forskellige former for studiestøtte. Også det tætte samarbejde med andre institutioner og aktører har kastet positive resultater af sig, men det har ikke været nok til at modgå den generelle nedgang i aktivitet, som har ramt VUC Syd.

”Der ligger fortsat en meget svær opgave foran os, og vi tror ikke, at 2023 bliver meget nemmere. Men vi har det forgangne år bevist, at vi kan gøre en forskel og udvikle nye, relevante tilbud. Det vil vi fortsætte med i 2023, hvor vi blandt andet også vil styrke vores samarbejde syd for grænsen”, afslutter formanden.

Læs årsregnskabet for 2022 her.