Hf hjælper Dana videre i uddannelse

Dana Caitlin Beaton står i dag med en fuld hf taget som fjernundervisning. Hf’en giver Dana adgang til bacheloruddannelsen i ernæring og sundhed. Men det har ikke altid ligget i kortene, at Dana skulle tage en hel hf.

- Jeg er nærmest overrasket over, at jeg kom igennem uddannelsen. Jeg troede, at det ville blive meget svært, men det gik rigtig godt, siger Dana, der sluttede sin hf af med et fint resultat.

Gode lærere på fjernundervisning

Undervejs fik Dana, der flyttede til Danmark for syv år siden, hjælp af lærere og ikke mindst mentorer fra VUC Syd. 

- Jeg har haft søde og gode lærere. De har været forstående, når jeg i perioder har haft svært ved at nå opgaverne. På et tidspunkt havde jeg dog meget svært ved at få struktur på mine opgaver. Så fik jeg hjælp af en mentor. Hun var god til at lære mig, hvordan jeg kunne styre min hverdag med ugeplaner, så jeg ikke faldt bagud, siger Dana, der gerne deler ud af sine erfaringer om at tage hf på fjernundervisning.

- Det er vigtigt, at planlægge dine afleveringer og at læse lidt hver dag. Du kan ikke nå alt på én dag. Husk at følge med i alle dine fag. Så er du også bedre klar til eksamen. Du er ikke på en skole, så det er vigtigt, at du finder et godt og roligt sted at sidde, så du kan koncentrere dig, siger Dana.

Med den fulde hf i hånden er Dana optaget på drømmeuddannelsen. Hun starter september 2020 på uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed.