Jens får nye muligheder med hf

Som ung uddannede Jens Roed sig til murer. Den uddannelse gav ham mange års arbejde i ind- og udland som murer, men i en alder af knap 50 år ville Jens gerne noget andet. Hf-enkeltfag på fjernundervisning er nu med til at give Jens nye muligheder for uddannelse og arbejde.

- Jeg havde i en periode ønsket at udvide min horisont og kvalifikationer, så jeg kunne få mulighed for at finde en anden type arbejde. Flere af mine bekendte anbefalede fjernundervisning ved VUC Syd, så det måtte jeg prøve af, fortæller Jens, der har boet i Bulgarien siden 2014 og lavet en del frivilligt arbejde ved siden af. 

Tilbage på skolebænken

Skoletiden lå langt tilbage, da Jens startede på hf-enkeltfag, men han fik hjælp til en god start.

- Lærerne er gode til at tage sig tid til mig, når jeg har behov for det. Særligt i starten skulle jeg lige sætte mig ind i at være under uddannelse igen og i nye systemer, men det gik heldigvis godt. Jeg har aldrig følt mig ladt i stikken - hverken i forhold til det faglige eller da jeg skulle starte som helt ny, siger Jens og fortsætter:

- Lærerne er virkelig gode til at lære fra sig og har virkelig styr på deres fag. Det er også dejligt, at der er mange aktuelle problemstillinger i undervisningen, og at jeg lærer noget, jeg kan bruge i praksis bagefter, siger Jens.

Gode råd til andre på fjernundervisning

Fjernundervisning giver en masse fleksibilitet i hverdagen, men det kræver lidt tilvænning, fordi man som elev ikke møder ind til undervisningen, men skal følge med hjemmefra. 

- Det kræver en god portion vilje, og at man prioriterer uddannelsen, siger Jens om fjernundervisningen og kommer med flere gode råd til kommende fjernkursister:

- Sørg for at være seriøs og flittig, og tænk ikke for meget på karaktererne. Husk, at en uddannelse giver dig flere muligheder - du behøver ikke på forhånd vide, hvad du gerne vil være. Og selv om du ved det, så kan det være, at du senere vil prøve noget andet ligesom jeg. Og der er hf-enkeltfag en god vej til nye muligheder, slutter Jens af.