Med små børn var fjernundervisning vejen til uddannelse for Yasmina

Med fleksibiliteten i fjernundervisning kunne Yasmina få familie og uddannelse til at hænge sammen. Yasmina Bassaine var 21 år og mor til sit første barn, da hun startede på fjernundervisning. To børn, en eksamen i 10.-klasse og en hel hf senere er hun i fuld gang med at uddanne sig til sygeplejerske. 

- Da jeg som 21-årig mor var på barsel med min første søn, var jeg på jagt efter uddannelse. Mine venner fortalte om fjernundervisning ved VUC Syd, hvor man tog sin uddannelse online. Det valgte jeg at prøve af, for min lille søn var ofte syg, så det var svært for mig at møde ind på skole hver dag, fortæller Yasmina.

Med online undervisning fik Yasmina mulighed for selv at bestemme, hvornår hun tog sig af sine studier. Det blev ikke mindre vigtigt for hende, da hun i de kommende år fik yderligere to børn.

- Jeg kunne tage mig meget mere af mine børn, end hvis jeg havde taget min hf på mere normal vis. Jeg læste og lavede mine afleveringer, når det passede mig, og så havde jeg en fast dag i ugen, hvor jeg sendte opgaver til mine lærere. Det fungerede rigtig godt for mig og min familie, siger Yasmina.

Fra 10.-klasse over hf til sygeplejerske

Yasmina gik hele vejen fra 10.-klasse til en fuld hf, så hun fik en masse muligheder bagefter. 

- Jeg skulle knokle for det, men jeg ville også gerne vise mine børn, at jeg kæmpede for min uddannelse. I starten ville jeg uddanne mig for at få flere muligheder, men undervejs blev det klart for mig, at jeg ville søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, siger Yasmina, der nu er på andet år af uddannelsen.

Uddannelse under Coronapandemien

Sygeplejerskeuddannelsen foregår på skolen, men under Coronapandemien er en stor del af undervisningen foregået online. 

- Det har helt klart været en fordel, at jeg havde prøvet fjernundervisning i forvejen. Restriktionerne trækker også tænder ud på mig, men det er nok værst for mine medstuderende, som ikke er vant til online undervisning. Det kræver bare lidt ekstra selvdisciplin at tage sin uddannelse online, siger Yasmina.

Lærerne var der for mig

For Yasmina gjorde lærerne også en stor forskel. Selv om hun ikke så dem dagligt, så var de der altid for hende.

- Når jeg stødte på noget, som jeg ikke forstod, så fik jeg hurtigt svar fra mine lærere. De stod klar og hjalp mig altid hurtigt videre. I det hele taget fik jeg stor hjælp af såvel lærere som studievejledere, så jeg kom godt videre i min uddannelse, siger Yasmina.