Tina får nye muligheder med hf

Da Tina Vibeke Flora Jakupi som 19-årig begynde på hf med målet om at uddanne sig til sygeplejerske, blev det en kort fornøjelse. Tina var skoletræt, så hun stoppede og endte med at gå helt andre veje. Hun blev social- og sundhedsassistent og arbejdede som dette i en årrække.

I 2012 vendte Tina, der nu er 43 år, tilbage til uddannelse og startede på billedkunst på hf. Valget faldt på billedkunst C, fordi hun gerne ville udvide sin horisont på den passion, som hun længe havde haft for at male og tegne. På hf fik hun smag for meget mere uddannelse, og nu  står hun med en fuld hf taget via fjernundervisning og med masser af muligheder for videre uddannelse.

- Min tid på fjernundervisning på VUC Syd har været fantastisk. Jeg har kun mødt utroligt søde, dygtige og hjælpsomme lærere og vejledere. De har været utroligt inspirerende og givet mig smag for at uddanne mig endnu mere end oprindeligt planlagt, siger Tina.

Tina har taget en fuld hf over en årrække, så hun havde tid til job og familie ved siden af. Det sidste års tid har hun dog læst hf-enkeltfag på fuld tid, så hun kunne koncentrere sig fuldt ud på uddannelsen. 

- Egentlig var det ikke min plan at tage en fuld hf. Jeg startede med billedkunst C, og da jeg var i gang, fik jeg lyst til at tage andre fag også. Så stod det pludseligt klart for mig, at jeg ville tage en fuld hf, fordi den giver mig flere muligheder. Ikke mindst fordi jeg har taget overbygningen, så jeg faktisk får adgang til universitetsuddannelser også, siger Tina.

I første omgang vender Tina dog tilbage til arbejdet som social- og sundhedsassistent, men planen er at søge ind på en kunstnerisk uddannelse på et senere tidspunkt. Hun overvejer måske også at læse kunsthistorie eller kunstkonservator.

Fjernundervisning kræver fokus

Selv om Tina med fjernundervisning har kunnet tage sin hf i sit eget tempo ved siden af arbejde og familie, så kræver det også selvdisciplin at tage en uddannelse. 

- Det kræver en indsats at tage en uddannelse. Også som fjernkursist. Man skal huske at sætte tid af til sine opgaver, for der er en del at se til, og man har ikke på samme måde klassekammerater, man kan spørge til råds. Jeg trives godt med at arbejde selvstændigt og derfor har fjernundervisning fungeret rigtigt godt for mig. På fjernundervisning kan man booke sine lærere, og der har man dem faktisk for sig selv under hele samtalen. Det har hjulpet mig meget, for så kan man gå i dybden med de ting, som man måske har svært ved, siger Tina.

Læs mere om hf-enkeltfag her på linket.