Mediefag

I mediefag arbejder du både teoretisk, analytisk og praktisk med medier som film og tv. Selve faget handler om grundlæggende dramaturgiske principper og fortælleforhold i forbindelse med film og tv-produktioner.

Faget fokuserer på anvendelse af filmsprogets terminologi i forbindelse med analyse af film og tv-produktioner, forskellige fortælleforhold, karakteristik af fakta og fiktion samt identifikation af centrale genrer og programtyper.

Der arbejdes også med praktisk produktion af film og medieproduktion.

Mediefag med fremmøde eller som fjernundervisning

Du kan tage mediefag på vores afdelinger og som fjernundervisning. Læs mere under de enkelte niveauer.

Mediefag kan tages på følgende niveau

 • Mediefag C (hf)

  I mediefag lærer du at forholde dig kritisk og analytisk til levende billeder. Dette er både fiktion (spillefilm) og fakta (dokumentar). Det er et teoretisk fag, hvor du arbejder med forskellige fagbegreber og får kendskab til grundlæggende dramaturgiske principper og fortælleforhold i forbindelse med film og tv-produktioner.

  Men mediefag er også et praktisk fag, hvor du skal optage og producere dine egne film, så du lærer at bruge optage- og redigeringsudstyr og at planlægge og gennemføre en medieproduktion. Hertil hører blandt andet at skrive synopsis og storyboard samt at tilpasse filmen til indhold og målgruppe.

  Det et vigtigt, at du har adgang til et kamera og en iPad eller en computer, som du kan redigere dine film på.

  I undervisningen vil du lære om følgende emner:

  • indføring i de medieanalytiske begreber

  • hovedtræk i filmhistorien

  • oversigt over filmgenrer

  • forskelle på fakta og fiktion

  • forløb om dokumentarbegrebet

  • filmproduktion og redigering

  Mediefag C på fjernundervisning

  Du kan tage faget på vores skoler, men der er også mulighed for at tage mediefag C på fjernundervisning. Kontakt VUC Syd på telefon 7361 3333 for yderligere informationer eller book en samtale for tilmelding. Klik her for yderligere kontaktinformationer.

  Prøve

  Eksamen består af en mundtlig prøve.

  Læs mere om mediefag C på ug.dk.

  Læreplan

  Du kan finde fagets læreplan her: Læreplan