Live foredrag: Design af biomolekyler og nanorobotter

fremtiden er din

Det er livets mindste enhed, cellen, vi hører om tirsdag den 6. februar, når livestream fra Aarhus Universitet kører over skærmen på VUC Syd i Haderslev kl. 18.45-21.00.

Forskerne har nu afluret, hvordan vores celler bygger avancerede biomolekyler. Hør om hvordan forskerne udnytter det til at designe robotter i molekylestørrelse, som kan bruges til at opdage og rapportere om sygdomme og til at finde og dræbe kræftceller.

Hvis man kigger nærmere på livets mindste enhed, cellen, kan man inde i den opleve en fascinerende verden af store, avancerede biomolekyler som fungerer som stilladser, transportbånd og maskiner, der tilsammen får cellerne til at virke. Overraskende nok er det komplekse maskineri i cellerne opbygget af ganske få typer af små molekyler – nemlig DNA, RNA og protein.

VUC Syd i Haderslev tilbyder i februar til april 6 offentlige foredrag i samarbejde med Aarhus Universitet. Foredragene streames direkte fra Aarhus Universitet til storskærmen på VUC Syd i Haderslev. På skærmen vises foredragsholderen og dennes præsentation - ja, faktisk er det næsten som at være til stede i Aarhus. Naturvidenskabelige forskere fortæller på dansk om de nyeste opdagelser og erkendelser på en måde, så alle kan være med. Og man kan sms’e spørgsmål undervejs.

Foredragene er gratis, og alle er velkomne. I pausen er det muligt at købe kaffe og kage mv. Læs mere på vucsyd.dk/liveevent.

Foredraget finder sted på VUC Syd, Chr. X’s Vej 39, 6100 Haderslev.

 • Michael Nielsen
  Michael Nielsen

  Eventkonsulent

  min@vucsyd.dk
  tlf.: 73613238
  mob.: 21123109