Tid til hf, familie og job

Har man små børn og arbejde, ved man, at det kan være svært at få tid til meget andet. Derfor er fjernundervisning den rette løsning for Jenny Rabuska på 27 år. Hun har tre små børn og et job ved siden af, men Jenny vil også have en fuld hf, så hun har mulighed for at uddanne sig videre. Med fjernundervisning kan hun tage sig af familien bedst muligt og koncentrere sig om uddannelsen, når børnene sover eller er i børnehave.

- Mit gamle arbejde var jeg ikke længere tilfreds med, så da jeg overvejede at gå tilbage til uddannelse, hørte jeg om fjernundervisning via mine venner. De havde nemlig også haft udfordringen med at skulle jonglere familie, uddannelse og et job ved siden af, fortæller Jenny.

Hun startede for snart et år siden på fjernundervisning og har til mål at tage en fuld hf, fordi den giver hende flest muligheder bagefter. 

- Jeg regner lige nu med, at jeg vil læse til lærer bagefter - det vigtigste er bare, at jeg får nogle flere muligheder. Havde jeg ikke haft mulighed for fjernundervisning, så ved jeg ikke, hvordan det skulle kunne lade sig gøre for mig at tage en uddannelse. Mine tre børn er stadig små og har brug for meget af min opmærksomhed, så jeg ville have svært ved at gå i skole hver dag. Fjernundervisning er fleksibel, og jeg har mulighed for at være den mor for mine børn, som jeg gerne vil være, og stadig få mig en god uddannelse, fortæller Jenny.

Gode råd til andre hf-elever på fjernundervisning

På fjernundervisning er det muligt at tage sin uddannelse hjemmefra og på farten. Det giver masser af fleksibilitet, men det kræver også lidt af eleven.

- Jeg vil anbefale fjernundervisning til alle, der har brug for fleksibilitet i deres uddannelse, men jeg vil også råde kommende fjernkursister til at være realistiske. Tag kun de fag, som du kan overskue og vær ærlig over for din lærer, hvis der er noget du har svært ved at forstå. Og sidst men ikke mindst: Tro på dig selv. Det kan være svært at vurdere ens eget niveau, når man sidder alene med de fleste opgaver. Men heldigvis har jeg kun mødt engagerede og motiverende lærere, der altid gerne ville hjælpe mig. Både med det faglige og med at finde rundt i nye systemer på VUC, fortæller Jenny.