Professionspakker

fremtiden er din

Vil du være sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver? Drømmer du om at tage en eux, eller vil du skræddersy din egen hf-uddannelse?


Hvis du allerede nu ved, at det er den vej, du vil, så kan du blive hurtigt klar med en professionspakke, der er sammensat af netop de hf-enkeltfag, du har brug for. Det tager kun et år at tage de fag, der sender dig videre. 


Vi udbyder målrettede hf-forløb i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa.

Anne Margrethe Voss Hansen, pædagogpakken

- Man skal ikke igennem en masse for at komme ind til kernen. Det kan jeg godt lide, siger Anne Margrethe Voss Hansen, der tager pædagogpakken.

Karina Søndergaard, socialrådgiverpakke

Det har været nemt at gå til, for fagpakken var jo allerede klar til mig. Så hvis man ved, hvad man vil læse fremadrettet, så kan jeg klart anbefale sådan en pakke.

Karina Søndergaard, socialrådgiverpakke

Bettina Appel, pædagogpakke

Jeg har mere livserfaring og dermed en større forståelse for de emner, jeg arbejder med. Jeg har nok lidt mere disciplin, for jeg ved, at det er vigtigt at klø på for at nå mine mål. På den anden side skal jeg bruge lidt længere tid til selve læringsprocessen. Men alt andet lige, så glæder jeg mig hver dag over mit valg af uddannelse - og at jeg kom i gang på VUC Syd.

Bettina Appel, pædagogpakke

Birgit Pinstrup, socialrådgiverpakken

- Jeg er virkelig glad for, at jeg kom i gang på VUC Syd. Her har ikke bare mit uddannelsesniveau og ordforråd ændret sig. Jeg ser også tv på en anden måde og læse bøger med mere kritiske briller. Jeg har virkelig fået en hel masse med mig fra VUC Syd.

Birgit Pinstrup, socialrådgiverpakken

Hf-pakke Skemaer for 2020-2021

Ovenforkan du se skemaerne for hf-pakker- med forbehold for ændringer. 

Vær opmærksom på, at der kan være flere lektioner end angivet i skemaet - de vil i så fald foregå som virtuel undervisning. Vejlederen vil oplyse dig herom ved tilmelding.

Korte fakta om hf-professionspakker

 • Optagelseskrav

  Som udgangspunkt en afsluttet 9. eller 10. klasse eller lign. Du kan dog tidligst blive optaget på hf-enkeltfag et år efter, at du har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse.

  Nogle forløb kræver, at du har relevant erhvervserfaring.

  Kontakt vores vejledere.

 • Varighed

  Et år

 • Mulighed for SU

  Ja

 • Studiestart

  Januar og august

 • Tilmelding

  Kontakt vores vejledere.

 • Hvor

  Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa

 • Pris

  Deltagergebyr - enten 550 eller 1400 kroner pr. fag. Læs mere om deltagerbetaling 

Ansøgning og tilmelding

Tilmelding sker via vores vejledere, der kan fortælle dig mere om optagelseskrav, holdoprettelse og meget mere.

De enkelte hf-forløb består af hf-enkeltfag og vil blive oprettet og gennemført, såfremt der er nok kursister tilmeldt.

Det formelle optagelseskrav til hf-enkeltfag er, at du som minimum har dansk på et niveau, der svarer til folkeskolens 10. klasses udvidede niveau. Ansøgere uden dansk folkeskole skal have bestået en danskprøve, mindst dansk som 2.sprog eller studieprøven/danskprøve 2. Derudover skal du have gennemført 10. klasse i matematik og engelsk eller have tilsvarende kvalifikationer og et andet fremmedsprog (tysk eller fransk) samt fysik/kemi på 9.
Optagelse af ansøgere til hf-enkeltfag kan tidligst ske et år efter, at ansøgeren har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller har gennemført en undervisning, der står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, og optagelse sker efter en konkret, individuel vurdering.