- Det er rart at være på VUC

Cem Burak på 21 år blev overrasket, da han startede på hf-uddannelsen på VUC Syd i Aabenraa:

- Jeg havde forventet, at alle andre elever ville være meget ældre end mig, men her er elever i alle aldre og med meget forskellige baggrunde. Her er en super atmosfære, for der er plads til alle, siger Burak.

Det var Buraks bror, der anbefalede VUC Syd:

- Inden VUC Syd startede jeg på en anden uddannelse, men den viste sig ikke at være den rette for mig. Min storebror gik på VUC Syd inden mig, og han anbefalede mig at starte hér i stedet, siger Burak, der føler, at han er landet det rette sted. Der mødte ham nemlig ikke kun en åben og behagelig atmosfære på VUC Syd.

- Vi har et godt samvær i klassen, og så har vi nogle dygtige lærere. De er meget forskellige, men på hver deres måde er de gode til at undervise os - også selv om vi som klasse har meget forskellige baggrunde og niveauer, siger Burak.

Burak er i gang med andet år af den 2-årige hf, men han vil gerne fortsætte med et par ekstra fag, efter han har fået huen på til sommer 2021.

- Når jeg er færdig med min hf, vil jeg gerne hæve niveauet på nogle af mine fag. For eksempel vil jeg have matematik på B-niveau og engelsk på A-niveau. Det giver mig endnu flere muligheder for at læse videre bagefter, siger Burak, der overvejer at læse noget med sprog eller økonomi i fremtiden. Men først skal huen og de ekstra niveauer i hus.