Amy valgte hf i Danmark

Amy Neve Frerks på 20 år er født i og bor i Flensburg, men hun valgte at tage gymnasial uddannelse i Danmark, fordi skolen i Flensburg ikke længere var det rette sted for hende. Hun prøvede kræfter med andre uddannelser, men først på VUC Syd følte hun sig til rette.

- Jeg prøvede først en anden gymnasial uddannelse og SOSU-uddannelsen i Danmark, men jeg passede ikke rigtigt ind. På VUC Syd føler jeg mig mere hjemme. Vi er meget forskellige i klassen både aldersmæssigt og hvor vi er i livet, men vi kan alle snakke med hinanden. Jeg kan godt lide, at alle er voksne og respekterer hinanden, siger Amy.

- Lærerne betyder også meget for mig. For det første har vi frihed til at løse opgaverne på vores måde, for det andet kan jeg også godt tale med dem om private problemer. De er der for mig, føler jeg.

Fra Flensburg til Aabenraa hver dag

Køreturen fra Flensburg til Aabenraa generer hende ikke særligt, for ofte kan hun køre med andre fra klassen, som også kører fra Flensburg hver dag.

- Vi har et rigtig godt sammenhold i klassen, og fordi vi er flere, som kører fra Flensburg, så kan vi skiftes til at køre. Det er hyggeligt, og så hjælper det også til at motivere mig til at komme ud af sengen hver dag, at der er nogen, der venter på at køre sammen med mig, siger Amy med et smil.

Målet er at læse til pædagog efter hf

Når Amy afslutter sin sidste eksamen på den 2-årige hf og sætter huen på hovedet juni 2022, så er det planen at læse videre til pædagog på UC SYD.