Fra kosmetiker til socialrådgiver - Hella sadler om med hf

Det er aldrig for sent at skifte spor. Hella Svane Andersen på 36 år har arbejdet som kosmetiker og materialist i cirka 12 år, men da hun fik et barn, var det svært at få familielivet til at hænge sammen med aften- og weekendarbejde. Derfor søgte Hella ind på hf, så hun kunne blive klar til optagelse på uddannelsen til socialrådgiver.

- Jeg manglede en gymnasial uddannelse, og jeg valgte hf på VUC Syd, fordi jeg vidste, at undervisningen er mere målrettet voksne, siger Hella, der er i gang med sidste år af den 2-årige hf.

Helt ufarligt at vende tilbage til skolebænken

Efter cirka 12 år på arbejdsmarkedet var det lang tid siden, at Hella sidst gik i skole.

- Jeg var nervøs ved tanken om at skulle gå i skolen igen. Det var jo meget længe siden, så hvordan ville det mon gå? Heldigvis blev jeg mødt af lærere, som var rigtigt gode til at hjælpe mig i gang med uddannelsen, så for mig har det været en perfekt overgang fra arbejde til undervisning, siger Hella og tilføjer:

- Samtidig er jeg også landet i en rigtig god klasse. Vi er en blanding af unge voksne og voksne som mig med lidt mere livserfaring, men vi har det supergodt sammen - både i skolen og i fritiden.

Mange muligheder med hf

Hella valgte en 2-årig hf, fordi hun ville have mange muligheder for at læse videre, hvis det nu viste sig, at socialrådgiver ikke var det rette. Vil du vide mere om, hvad du kan bruge hf-uddannelsen til, så kontakt VUC Syds vejledere.