Mustafa gik hele vejen på VUC

Mustafa Al-Timimi står med hf-huen og kan fejre sin uddannelse. Men det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle tage en hf og læse videre. Tidligere var Mustafa nemlig skoletræt og tog ikke skolen seriøst.​

Lærerne gjorde forskellen

Som 18-årig besluttede han sig alligevel for at gå i gang. Han startede med 10.-klasse på VUC Syd. 

- Jeg valgte VUC Syd, fordi jeg gerne ville i gang med uddannelse og fik anbefalet VUC. Da jeg startede, kom jeg med ingenting. Jeg startede på bunden, men lærerne og deres undervisning gav mig en masse, så jeg blev klar til at starte på hf. Nu står jeg med en fuld hf-uddannelse med flotte karakterer og er klar til at læse videre. Det havde jeg ikke forventet for nogle få år siden, siger Mustafa.

Særligt lærerne på VUC Syd gjorde en forskel for Mustafa:

- Lærerne på VUC fik mig til at indse, at jeg faktisk kan meget mere, end jeg nogensinde havde troet. De har en god måde at undervise på. Man er på en måde venner med sine lærere - de er helt i øjenhøjde med eleverne, siger Mustafa.

Flere som mig

- På VUC mødte jeg flere unge, der ligesom jeg havde en forhistorie. Selv om vi er forskellige, så har vi noget til fælles og kan hjælpe hinanden, siger Mustafa.

Mustafa skal nu fejre uddannelsen sammen med familien, inden han skal beslutte sig for, om han nu vil læse videre til radiograf eller socialrådgiver.