Heidi gik fra ufaglært tjener til pædagog

Efter grundskolen var Heidi Berg Lopez skoletræt. Det blev til et forsøg på HHX, men Heidi afbrød efter kort tid. I stedet fik hun arbejde som ufaglært tjener. Tiden gik og efter 12 år som tjener havde Heidi sit andet barn på vej og ville nu i gang med den uddannelse, hun ikke fik efter grundskolen. Et år med hf-enkeltfag på VUC Syd gjorde Heidi klar til optagelse på pædagoguddannelsen.

- Da jeg startede på VUC, var mit yngste barn kun otte måneder. Det var udfordrende at jonglere skole og to børn, men jeg ville have en uddannelse - og heldigvis var der stor forståelse for min situation. Lærerne var der for mig og ville gerne hjælpe mig videre, så jeg følte mig tryg, og jeg faldt også hurtigt til i klassen, siger Heidi, der fandt den rette uddannelse i hf-pædagogpakken på VUC Syd.

- Pædagogpakken var det helt rette for mig, fordi det var overskueligt. Efter 12 år på arbejdsmarkedet lå skoletiden langt bag mig. Det var på en måde en blid start at tage de fire hf-fag på et år. Jeg gik også i en god klasse, hvor vi var gode til at hjælpe hinanden. Vi kom alle fra meget forskellige baggrunde, og det var faktisk meget givende. Vores diskussioner i undervisningen var meget nuancerede, fordi vi kom med forskellige erfaringer fra vores liv. På trods af vores forskelle havde vi et fælles mål om at komme videre med uddannelse, siger Heidi.

Heidi blev godt rustet til at læse videre efter hf

I løbet af det ene år på VUC Syd tog Heidi dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi, som gav hende adgang til at søge videre på pædagoguddannelsen på UC SYD:

- Jeg følte mig klar fra dag et, da jeg startede på pædagoguddannelsen på UC SYD. Flere andre fra mit hold på VUC Syd sagde det samme, da de startede på UC SYD. Vi havde fået teorien ind på rygmarven i undervisningen på VUC. Vi følte ikke, at det pludseligt var meget sværere, da vi startede på pædagoguddannelsen, siger Heidi.

Fremtid som pædagog

Heidi er i fuld gang med pædagoguddannelsen og mangler kun et års tid, inden hun kan begynde at kigge efter job som pædagog. Det er hendes plan at søge job inden for dagtilbudsområdet, dvs. børnehave, skolefritidsordning eller klub, hvor der også er gode jobmuligheder.

Heidis tips til dig, der vil skifte spor

Det var en omvæltning for Heidi at skifte tjenerjobbet ud med uddannelse og et liv på SU. For at hjælpe andre på vej vil hun gerne dele ud af et par tips:

  1. Tag det roligt - bliv ikke overvældet. Du kommer længere ved at deltage uden at have læst, end slet ikke at møde op - bare kom. Bank ikke dig selv i hovedet, hvis du ikke forstår alt.
  2. Du skal udfordre dig selv. Prøv noget forskelligt, så udvikler du dig også mere.
  3. Hold dig ikke tilbage - spring ud i det.

Overvejer du også at skifte spor og komme tilbage til uddannelse? Læs mere om pædagogpakken her og tilmeld dig. 

Vi tilbyder også andre målrettede hf-professionspakker - se linket nedenfor.