Fra murer til pædagog med hf-enkeltfag

Morten Brander Pedersen på 30 år var en meget flittig murer som helt ung.

- Vi arbejdede på akkord, og der blev virkelig lagt kræfter i. Vi havde et godt samarbejde, og jeg nød arbejdet som murer. Til sidst blev det desværre for meget da jeg fik en arbejdsskade. Men hvad skulle jeg så? siger Morten.

Håndværksarbejdet var ikke længere en mulighed, så Morten måtte finde på noget andet. 

- Jeg havde en svær ungdom med stoffer, mørke tanker og flere andre udfordringer, som jeg heldigvis er kommet igennem nu, selv om det var svært. Jeg vil rigtig gerne bruge mine erfaringer fra ungdommen til at hjælpe andre. Derfor vil jeg uddanne mig til pædagog, så jeg måske kan tage del i en anden persons vej tilbage til en hverdag og et liv, som vedkommende kan se frem til, siger Morten.

For at blive optaget på pædagoguddannelsen, skulle Morten først have en række hf-enkeltfag. Dem tager han nu på VUC Syd i Sønderborg - og han får også lidt ekstra med i bagagen:

- Det bedste ved VUC Syd for mig er, at der har været så passionerede lærere. Jeg synes netop det, at de er villige til at møde dig i øjenhøjde er en kæmpe motivationsfaktor. Det vigtigste, jeg tager med, er, at selv om man får en hjælpende hånd herfra, og bliver mødt i øjenhøjde, så skal du selv lægge kræfter i. Det er en nødvendighed for at komme videre.

Morten tager en pædagogpakke på hf-enkeltfag. Den giver ham præcis de fag og niveauer, som han har brug for for at søge ind på pædagoguddannelsen. Se mere om pædagogpakken på linket nedenfor og se også filmen med Morten.