Fra salgsassistent til pædagog med hf

Efter 10 års arbejde som salgsassistent ville Carina Lemtorp noget andet med sit liv. Barndomsdrømmen om at blive pædagog levede stadig, så en professionspakke med hf-enkeltfag på VUC Syd blev Carinas første trin på vejen til pædagoguddannelsen.

- At give børn tryghed, gode oplevelser og de bedste forudsætninger for fremtiden er det, jeg virkelig brænder for. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at min 10 år lange karriere som butiksassistent var slut. Jeg skulle i stedet blive pædagog, men jeg manglede en række for fag at blive optaget på pædagoguddannelsen. Derfor måtte jeg tage en uddannelse for at komme i videre. Jeg valgte hf-enkeltfag, fordi det var den hurtigste vej for mig. Jeg var jo også sidst i tyverne, da jeg startede, så jeg følte heller ikke, at jeg ville passe ind på gymnasiet, fortæller Carina.

Carinas første trin på vej mod pædagoguddannelsen var at melde sig til en professionspakke med netop de hf-enkeltfag, som ville give hende adgang til at læse videre til pædagog efter kun et år. 

En god genstart på uddannelse

Folkeskolen var en svær tid for Carina, fordi hun er ordblind. Derfor var Carina også lidt nervøs ved at skulle tilbage i skole, men hun blev positivt overrasket:

- På VUC Syd fik jeg ikke bare en supergod klasse, jeg fik også nogle virkelig dygtige lærere. De tog sig af alle i klassen, og havde jeg svært ved noget, så hjalp de mig altid videre.

- Med mine erfaringer fra folkeskolen havde jeg ikke troet, at jeg skulle få så fine karakterer. Kombinationen af lærerne og en klasse med et godt sammenhold, hvor alle var trygge og ville lære noget, gjorde bare en kæmpe forskel for mig, siger Carina.

Uddannelse i fokus

Da Carina afsluttede sin pædagogpakke på VUC Syd i Sønderborg efter et år, ventede barsel med barn nummer to forude for Carina. For ikke at komme for langt væk fra uddannelse valgte hun at fortsætte med flere hf-enkeltfag på fjernundervisning ved VUC Syd under barslen.

- Jeg ville gerne fortsætte med at blive klogere, og med to små børn var fjernundervisning den ideelle løsning for mig i den periode, for jeg kunne tage fagene hjemmefra og stadig være der for mine børn, fortæller Carina.

Uddannelsen på VUC Syd gav Carina indgangsbilletten til pædagoguddannelsen på UC SYD i Aabenraa, og hun er nu godt i gang: Inden længe venter den anden praktikperiode. Planen er at blive pædagog i enten vuggestue eller børnehave.

- Mit år på VUC Syd var det bedste skoleår i mit liv og har givet mig en god start på at læse videre, fortæller Carina.

Vil du vide mere om pædagogstudiet, så tjek denne side hos UC SYD: Pædagog.