- Det var et godt valg at starte på hf

Lenia Ove på 20 år er ikke i tvivl - hun er glad for at have valgt hf på VUC Syd, selv om hun hver dag skal køre fra Flensborg til Aabenraa. På VUC Syd har hun fået et godt fællesskab i og uden for klassen, lærerne støtter hende, og så kan hun med hf nøjes med to år i stedet for tre for at få en gymnasial uddannelse.

Fra Tyskland til Danmark for undervisning på hf

Lenia er tysk statsborger og har derfor lidt mere transporttid end de fleste af hendes klassekammerater.

- Vi er heldigvis flere på skolen, som hver dag kører fra Flensborg til VUC i Aabenraa, så vi skiftes til at give hinanden et lift. Det er rart og gør det lidt lettere at komme ud af sengen om morgenen, når man ved, at andre venter på én, siger Lenia.

Men det sociale ligger ikke kun i den fælles transport til skolen.

- Da vi startede på hf for snart to år siden, var der en rigtig god intro for alle de nye elever. Det gjorde, at vi hurtigt lærte hinanden at kende og fik et rigtigt godt sammenhold både på skolen, men også når vi mødes uden for skolen. Alle snakker med alle, og vi respekterer hinanden, selv om vi er meget forskellige, siger Lenia.

Lærerne er der for én

Lenia sætter også stor pris på lærerne på VUC Syd:

- Lærerne på VUC er meget personlige på en måde. Man kan mærke, at de rigtig gerne vil hjælpe dig og tage hånd om dig. For eksempel har jeg det ret svært med engelsk. Min lærer tog sig ekstra tid til at hjælpe mig, så jeg kom godt igennem. Det var rigtig dejligt, siger Lenia.

Efter hf står den på at læse videre
- De to år på VUC Syd er nærmest fløjet forbi. Jeg kan ikke forstå, at vi om kort tid skal til de sidste eksamener på hf. På den anden side af sommerferien regner jeg med, at jeg skal læse videre, og det glæder jeg mig til, selv om det bliver svært at sige farvel til VUC og mine venner her, siger Lenia.