Lucas gik hele vejen og tog hf-huen på fjernundervisning

Lucas Thomsen Grotkjær på 28 år droppede ud af folkeskolen allerede efter 7. klasse. Lucas fandt arbejde i stedet i en årrække, men pludselig genfandt Lucas lysten til at lære. Han har siden da taget 9./10.-klasse for voksne og en fuld hf ved VUC Syds fjernundervisning.

- Det var lidt i trods, at jeg vendte tilbage til skolen. Jeg havde ofte fået at vide, at jeg som ordblind aldrig ville kunne tage 9.-klasse eller en hf, men jeg ville vise dem, at det kunne jeg altså godt. Så undersøgte jeg mulighederne og valgte fjernundervisning ved VUC Syd, siger Lucas.

Han har ikke set sig tilbage siden da. Han har taget alle sine fag på fjernundervisning, da han på den måde også kunne passe sit arbejde ved siden af.

- Mine lærere på VUC har været gode til at hjælpe mig. De har haft tid til mig og været gode til at sige, hvad jeg kunne gøre bedre, og så har de bare en energi, som er med til at fange mig, siger Lucas.

De seneste måneder har for Lucas været lidt ekstra pressede. Han blev nemlig far kort før start på eksamen, og så passer han et fuldtidsjob ved siden af.

- Jeg har lært hjemmefra, at man kan, hvad man vil. Så jeg har haft travlt på det sidste. Der har fjernundervisning været en god løsning, for så kunne jeg løse mine opgaver, når det passede ind i mit familie- og arbejdsliv, siger Lucas.

Den færdige uddannelse og hf-huen blev fejret med familien, inden Lucas tog på arbejde.